Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σοβαρό θέμα ασφαλείας στον Προαστιακό

Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα στον Προαστιακό, που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια. Και ακριβώς επειδή έχει να κάνει
με την ασφάλεια, θα πρέπει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει ιδιαίτερη βάση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε, όπως όφειλε να κάνει, σε αντικατάσταση των σφυριών θραύσης κρυστάλλων που έχουν τα DESIRO στο χώρο των επιβατών, τα οποία είχαν σχεδόν στο σύνολο τους κλαπεί. Πρόκειται για τα σφυριά που χρησιμεύουν για να σπάσει το τζάμι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τώρα όμως, όχι μόνο ξανακλέβουν τα σφυριά, αλλά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τα δοκιμάζουν και σε τζάμι του DESIRO. Το αποτέλεσμα είναι να αφήνουν το εσωτερικό τζάμι θρυμματισμένο (το DESIRO διαθέτει διπλή στρώση τζαμιού ) και με μικρή τρύπα στο σημείο του χτυπήματος.

Όλοι καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που αφήνουν πίσω τους τέτοιες ενέργειες και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού.

 Και μπορεί να υπάρχει και το εξωτερικό τζάμι να προστατεύει, αλλά τι γίνεται αν λείπει το εξωτερικό τζάμι; Γιατί μην ξεχνάμε ότι συχνά πυκνά έχουμε και σπάσιμο τζαμιών από την ρίψη πεττών στον Ασπρόπυργο στον καταυλισμό των αθίγγανων.

Ένα άκρως σοβαρό πρόβλημα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας θα πρέπει να επιλύσουν σύντομα.

Το blog έχει στην κατοχή του και φωτογραφίες τζαμιών με το συγκεκριμένο πρόβλημα τις οποίες δεν θα δημοσιεύσουμε προς το παρών.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.