Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ηφαίστειο που βράζει ο ΟΑΣΘ, οικονομικό αδιέξοδο και κινητοποιήσεις φέρνουν εξελίξεις

Ηφαίστειο που βράζει ο ΟΑΣΘ, οικονομικό αδιέξοδο και κινητοποιήσεις φέρνουν εξελίξειςΣυνέχιση των κινητοποιήσεων πρόκειται να εισηγηθεί στην αυριανή συνεδρίαση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο
πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Επανέλαβε, δεν αποκλείεται στην αυριανή συνεδρίαση των εργαζομένων να αποφασιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας, αφού όπως πρόσθεσε, "δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή. Αρκεί ένα τηλεφώνημα για να κλειδώσει το ραντεβού μας".
Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που σήμερα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, διεκδικούν δεδουλευμένα άνω των 6 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ φόβους για οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και παντελή αδυναμία ομαλής λειτουργίας του, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μεγάλης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού (ΟΕΕΘ) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς.
Με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνει, όπως επισημαίνει, στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί "συνεπεία της εκκρεμότητας καταβολής οφειλόμενων από το Δημόσιο στον Οργανισμό" (σ.σ. πρόκειται για οφειλές άνω των 130 εκατ. ευρώ, προερχόμενες από επιδότηση εισιτηρίου, κάλυψη μειωμένων κομίστρων και διαφορά ΦΠΑ).
«Το “πάρτι” των μη ελεγχόμενων επιδοτήσεων και των άνευ στήριξης, από πλευράς Δημοσίου, διαιτησιών έλαβε τέλος», τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης σε επιστολή του προς το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.  Προσθέτει ότι είναι στο πλευρό των απεργιακών αγώνων τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά ταυτόχρονα τους κατηγορεί ότι βρίσκονται «σε αγαστή συνεργασία» με τη διοίκηση του Οργανισμού.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.