Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τα αποτελέσματα της κοπής των καλωδίων στην Θήβα. Κομμένα καλώδια, ζημιές στην Δ/Η (φωτο)

Τα προβλήματα στην Θήβα έχουν και συνέχεια όπως φαίνεται. Αφού το βράδυ της Κυριακής είχαμε τα γνωστά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το κόψιμο των καλωδίων ηλεκτροκίνησης, την πρόσκρουση της αμαξοστοιχίας 885 και την καθυστέρηση των άλλων αμαξοστοιχιών, επιβατικών (η αμαξοστοιχία IC61 έφτασε στις 02:45 στον Σταθμό Λαρίσης) και εμπορικών (το blog ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας ενημέρωσε αποκλειστικά με συνεχείς αναρτήσεις), το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε με τα τρένα να διέρχονται από το σημείο με βραδυπορία 10ΧΩ εν μέσω λιθοβολισμών.

Στο σημείο της βραδυπορίας (μπροστά από τον καταυλισμό των ρομά) καθ΄όλη την διέλευση των τρένων ανήλικοι από τον καταυλισμό πετροβολούσαν τα τρένα. Παρατηρήθηκε και το φαινόμενο άλλοι να έχουν ρίξει σχοινιά στα καλώδια ηλεκτροκίνησης και να τα τραβούν προς τα κάτω. Αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά.

Στην συνέχεια της ημέρας έκανε και την εμφάνισή της η Αστυνομία και περιπολικό βρίσκεται επάνω στην γέφυρα περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο!!! 

Η βραδυπορία των 10ΧΩ έγινε 30ΧΩ μέχρι πάλι κάποιοι να τραβήξουν και πάλι τα καλώδια προς τα κάτω ή να κόψουν λίγο πιο πέρα και να έχουμε μια επανάληψη των γεγονότων της Κυριακής. Το φαινόμενο το έχουμε ξαναζήσει. Ελπίζουμε να μην το ξαναζήσουμε. 

Βρισκόμαστε όμως μπροστά σε μια επανάληψη του φαινομένου της κλοπής καλωδίων ή σε μια κίνηση που έγινε ως αντίποινα για την σύλληψη ατόμων από τον καταυλισμό που ακολούθησε την επίθεση και ληστεία σε συνάδελφο κλειδούχο;

Ότι και να είναι ο ΟΣΕ πρέπει να λάβει τα μέτρα του να το τελειώσει ΤΩΡΑ. Που είναι ακόμα στην αρχή. Οφείλει να διαφυλάξει την περιουσία του.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων τα μεσάνυχτα της Κυριακής ακούστηκαν και πυροβολισμοί στον καταυλισμό.

Υ.Γ. Αληθεύει πως ο ΟΣΕ δεν ενέκρινε την κατασκευή τοιχίου κατά μήκους των καταυλισμών (στην Θήβα και στον Ασπρόπυργο) διότι έκριναν πως ήταν υψηλό το κόστος;
Αν ναι εμείς αναρωτιόμαστε αν το κόστος ξεπερνάει το ύψος των ζημιών που έχουν υποστεί η υποδομή και το τροχαίο υλικό όλο αυτό τον καιρό από τα τόσα φαινόμενα δολιοφθορών στις δύο αυτές περιοχές.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που εξασφάλισε το blog ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα κατεστραμμένα καλώδια και τις ζημιές στην Δ/Η του 885. Σε μια φωτογραφία διακρίνεται και η πεσμένη κολόνα ηλεκτροκίνησης.





































































Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.