Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αποκαλύψεις από το τελευταίο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Από το τελευταίο ΔΣ της ΠΕΠΕ ακούσαμε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα οποία αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο
του προεδράκου και της συνεργασίας του με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μιας συνεργασίας που υποσκάπτει το μέλλον του κλάδου και που τον παραδίδει στα χέρια της νέας ιδιοκτησίας με πολλές πληγές από πισώπλατα μαχαιρώματα. Εξάλλου είναι γνωστή η ικανότητα της ηγεσίας της συνεξέλιξης στην πισώπλατη κινητικότητα και δράση.
Στο ΔΣ της ΠΕΠΕ ο προεδράκος εμφάνισε μια νέα-παλιά εγκύκλιο για τους ελιγμούς η οποία ήταν ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη και απλά είχαν αφαιρέσει την πρώτη παράγραφο της παλιάς!!!
Αυτό το θεώρησε ως βελτίωση και χωρίς οικονομικές επιπτώσεις για τους μηχανοδηγούς (δεν μας κάνει καμία εντύπωση το τι θεωρεί βελτίωση το παιδί για τα θελήματα της διοίκησης, αλλά ούτε και το ότι ήταν ο μοναδικός που είχε στα χέρια του αυτή την νέα-παλιά εγκύκλιο!!!).

Εντύπωση μας έκανε ότι ο προεδράκος για να δικαιολογήσει πάση θυσία την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εγκύκλιο που κάνει περικοπές στους ελιγμούς δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την ΠΟΣ και την δικηγόρο της ΠΟΣ κα. Τσακίρη για το θέμα του άρθρου της ΣΣΕ που αφορά τους ελιγμούς (40 χλμ την ώρα) καθώς όπως του είπε ο κος Τσαλίδης!!!! (επίσης ούτε αυτό μας κάνει καμία εντύπωση) δεν αναγράφεται πουθενά στην σύμβαση ο παραπάνω όρος..!!! Ο γραμματέας της ΠΕΠΕ έβγαλε την ΣΣΕ από τον φάκελό του και διάβασε το άρθρο που αναγράφει κανονικότατα την αποζημίωση των 40 χλμ την ώρα και του είπε ότι το άρθρο είναι το ίδιο με τις προηγούμενες ΣΣΕ. Μάλιστα είχε μαζί του και την ΣΣΕ του 2014 τις οποίες σύγκρινε στην συγκεκριμένη παράγραφο και δεν υπήρχε καμία διαφορά.
Ο προεδράκος έχασε το χρώμα του και έπαθε σοκ…Αντί όμως να ζητήσει συγγνώμη για το τεράστιο και αισχρό ατόπημα του τι είπε μέσα στον πανικό του;;;; Αυτή η ΣΣΕ που κρατάτε έχει την υπογραφή ΤΣΑΛΙΔΗ;;;;
Μα καλά είναι δυνατόν η ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην έχει την υπογραφή του συμβούλου της; του είπε ο γραμματέας και του την έδειξε…
Ο απίστευτος τύπος που παριστάνει τον εκπρόσωπο εργαζομένων έχασε εκ νέου το χρώμα του και αδυνατούσε να παραδεχθεί ότι μόλις είχε προδοθεί και επισήμως για τον ρόλο του ως εκπρόσωπος της διοίκησης και ως συνομιλητής τους για τα χειρότερα για τον κλάδο.
Η δε απάντησή του και πάλι τραγική... Εμένα έτσι μου είπε ο Τσαλίδης!!!!
Η αμηχανία ήταν έκδηλη στην αίθουσα μεταξύ των μελών της παράταξης του καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι η λυσσαλέα προσπάθεια του προεδράκου να δικαιολογεί συνεχώς την διοίκηση και να προσπαθεί να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης των αντιδράσεων των Μηχανοδηγών τους έφερνε σε δύσκολη θέση… Δεν πίστευαν μάλλον αυτά που άκουγαν αλλά πάνω από όλα δεν καταλάβαιναν την εμμονή του προεδράκου να επιμένει για ένα θέμα που ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ….
Τι θα έλεγαν στις έδρες τους ; Δεν υπήρχε όρος ενώ υπήρχε;
Τέλος για άλλη μια φορά στο θέμα των αγωγών των συναδέλφων ο προεδράκος απέδειξε περίτρανα ότι με τα προσχώματα και την αντι-συναδελφική του συμπεριφορά απέναντι σε Μηχανοδηγούς με 35 χρόνια υπηρεσία, ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο. Έχει επιλέξει την πλευρά της διοίκησης και της παρέας.
Δεν υπολογίζει για κανένα λόγο το δίκαιο αίτημα των Μηχανοδηγών για δικαιοσύνη από την κατάφορη αδικία που προκλήθηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων προαγωγών.

Ένα αποτέλεσμα επεξεργασίας του ίδιου του προεδράκου και της παρέας του. Απλά επιλέγει ( εντελώς απροκάλυπτα) την προστασία της παρέας από τα ατοπήματα τους στις προαγωγές, και μάλιστα το πράττει μέσα από αντι-καταστατικές πρακτικές για το ΤΑΠΕΛ.

Η παρέα να είναι καλά και η διοίκηση...

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.