Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η ΠΕΠΕ καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε διαβούλευση. Άμεση απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

                                                                                Αθήνα, 14/7/2017

Προς «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία»

                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Όπως γνωρίζετε, κατά την τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία
ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες  14/7/2017 με τη συμμετοχή των εκπροσώπων σας και θέμα τη συστηματική παραβίαση από μέρους σας των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν την εκ του νόμου προβλεπόμενη εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση (ρεπό) καθώς και των διατάξεων που αφορούν την ετήσια κανονική άδεια των  Μηχανοδηγών, το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε να διαβουλευτείτε με τους εκπροσώπους μας στο πλαίσιο των ν. 1264/1982 και π.δ. 240/2006, με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη βάση του πορίσματος του ΣΕΠΕ και με απόλυτο σεβασμό στις διατάξεις αναγκαστικού χαρακτήρα της εργατικής νομοθεσίας οι οποίες αφορούν τα χρονικά όρια εργασίας των Μηχανοδηγών. Μάλιστα, σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι θα επιβάλει τα νόμιμα. Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας σας κάλεσε να το ενημερώσετε εντός 15 ημερών, οι δε εκπρόσωποί σας  αποδέχτηκαν όλα τα παραπάνω.
       Κατόπιν αυτών, σας καλούμε να ορίσετε τόπο και χρόνο συνάντησης και τους εκπροσώπους σας προκειμένου η διαβούλευση να πραγματοποιηθεί εντός 3 ημερών από τη λήψη της παρούσας, ενόψει του κατεπείγοντος του ζητήματος και του στενού χρονικού πλαισίου που ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, και να μεριμνήσετε για τη δυνατότητα τήρησης πρακτικών της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί.   
        
                              ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν.Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                     

Κωνσταντίνος Γενιδούνιας                        Βασίλειος  Τουρλής




Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε άμεσα στο αίτημα της ΠΕΠΕ για συνάντηση, ορίζοντας την συνάντηση για την προσεχή Δευτέρα 17/07/2017 στις 15:00.

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.