Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή της ΠΟΣ προς τη νέα Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κο ORAZIO IACONO.
               2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΣΑΛΙΔΗ.
               3. Μέλη ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κύριοι,

          Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21/9/2017 μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Διευθύνοντα
Συμβούλου της νέας Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού ενημερωθήκαμε για την πορεία της Εταιρείας, ανταλλάξαμε απόψεις και καταθέσαμε τις προτάσεις μας με γνώμονα τόσο τη διασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα όλου του προσωπικού, την αύξηση των θέσεων εργασίας με προσλήψεις που είναι απολύτως αναγκαίες, όσο και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Σ’ αυτό τον προσανατολισμό θα συμβάλλουμε κι εμείς από μεριά μας και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας, αυτό το μεταβατικό διάστημα όπως σας δηλώσαμε και προφορικά, δεν επιθυμούμε την ενεργοποίηση του άρθρου 41 της Σ.Σ.Ε., πέραν της καταβολής από μέρους σας όσων απορρέουν από την Εργατική Νομοθεσία π.χ. δώρα εορτών και υπολογισμός δευτερευουσών απολαβών μέχρι το χρόνο της συμβατικής λήξης της Σ.Σ.Ε.
Επίσης, με το άρθρο 8 της ίδιας Σ.Σ.Ε. προβλέφθηκε η δυνατότητα αυτοτελούς επαναδιαπραγμάτευσης των προβλεπομένων και συμφωνηθέντων σε αυτό. Εν όψει της δυνατότητας που παρέχεται και σε περίπτωση που τα Πρωτοβάθμια Σωματεία καταθέσουν σχετικές προτάσεις επιθυμώντας την ενεργοποίησή του, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να το επαναδιαπραγματευθούμε.

Στο πλαίσιο αυτό της αμοιβαίας συνεργασίας επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης με τον Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Δ.Σ. που ορίστηκαν από τη Ferrovie dello Sato Italliane στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.-

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.