Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση μαθητών για πρόληψη ατυχημάτων στις σιδηροδρομικές γραμμές

Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο
ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η ενημέρωση θα παρουσιαστεί στα σχολεία τα οποία γειτνιάζουν με τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «δεδομένων των ατυχημάτων πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών, παρά το γεγονός ότι αυτές ήταν φυλασσόμενες και στις περισσότερες περιπτώσεις διέθεταν διαβάσεις πεζών, κατόπιν παρεμβάσεων του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, υιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) πρωτοβουλία για την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο».
Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται στους χώρους των σχολείων, στις περιοχές όπου γειτνιάζουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο και θα είναι διάρκειας μίας διδακτικής ώρας. Ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ θα ενημερώνει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα, ενώ παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούνται στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις.
«Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

athina984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.