Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Στενεύουν τα περιθώρια για το σιδηροδρομικό terminal του ΟΣΕ στο Θριάσιο. Ολοκλήρωση διαγωνισμού έως το Μάρτιο του 2019

Στενεύουν τα περιθώρια για το σιδηροδρομικό terminal του ΟΣΕ στο Θριάσιο, καθώς η σχετική σύμβαση θα πρέπει να
υπογραφεί έως τις 31 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Του Φώτη Φωτεινού
Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος δεν αναφέρεται στο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιο, αλλά στο σιδηροδρομικό terminal του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή, θεωρείται μονόδρομος, ώστε το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου να μπορεί να λειτουργεί πλήρως.
Ο ΟΣΕ είναι ιδιοκτήτης έκτασης άνω των 1.500 στρεμμάτων, που γειτνιάζει με το ακίνητο των 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ. Σε αυτή, θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες συμπληρωματικές υποδομές για το εμπορευματικό κέντρο (γερανογέφυρες, διαλογή και συναρμολόγηση εμπορευματοκιβωτίων, κλπ), ώστε να υπάρξει διαχειριστής της συνολικής έκτασης και των υποστηρικτικών λειτουργιών.
Ο επενδυτής, που θα προκύψει από τον δεύτερο διαγωνισμό για το Θριάσιο, θα αναλάβει να ολοκληρώσει /συμπληρώσει τα έργα που προωθούνται από την ΕΡΓΟΣΕ στο Θριάσιο για τον «Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό» και «Σταθμό Διαλογής», τους χώρους εναπόθεσης φορτίων, χώρους τελωνείου και γραφείων, καθώς και πρόσθετους χώρους αποθήκευσης.
Για παράδειγμα, θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για την φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 20 εκατ.
Θα αναλάβει, επίσης, να ολοκληρώσει σειρά έργων υποστηρικτικών λειτουργιών, όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα, κ.α.).
Τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί η Εθνική Τράπεζα και μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί είναι το έργο να προχωρήσει με μορφή ΣΔΙΤ.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.